Over Kempen Energie

KempenEnergie zet zich in voor energiebesparing en het opwekken van duurzame, niet-fossiele energie in de vijf Kempengemeenten (Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden). Het doel is om de regio energieneutraal te maken, de CO2-emissie terug te dringen en zo een bijdrage te leveren aan het stoppen van de klimaatverandering. Om ons doel te bereiken geloven wij in een lokale energieopwekking die in grote mate maatschappelijk eigendom zal zijn. Dat betekent dat de zeggenschap en opbrengsten in de regio blijven en ten goede kunnen komen aan de leefomgeving in de Kempen.

Onze Missie

KempenEnergie streeft naar een energie neutrale Kempen door alle energie die wij als inwoners van de vijf Kempengemeenten gebruiken, ook binnen de Kempengemeenten op te wekken. Daarom is het nodig dat we zoveel mogelijk energie besparen (denk dan met name aan de verwarming in huis). Ook willen we alle mogelijkheden benutten om duurzame energie op te wekken in De Kempen. Als inwoner van De Kempen bieden wij je mogelijkheden om mee te doen en alleen of in een collectief bij te dragen aan deze energietransitie.

Onze Visie

KempenEnergie zet zich in voor energiebesparing en het opwekken van duurzame, niet-fossiele energie in de vijf Kempengemeenten (Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden). Het doel is om de regio energieneutraal te maken, de CO2-emissie terug te dringen en zo een bijdrage te leveren aan een circulaire economie en het stoppen van de klimaatverandering. Om ons doel te bereiken geloven wij in een lokale energieopwekking die in grote mate maatschappelijk eigendom zal zijn. Dat betekent dat de zeggenschap en opbrengsten in de regio blijven en ten goede kunnen komen aan de leefomgeving in de Kempen.

Lees de volledige visie van KempenEnergie

Het collectief opwekken van energie in de Kempen kan op meerdere manieren. Hierover heeft KempenEnergie haar visie ‘Grootschalige energieopwekking‘ opgesteld.

Wil jij ook je eigen, schone en betaalbare energie opwekken en kies je voor een duurzame leefomgeving? Onze vrijwilligers helpen jou graag op weg! Kom naar een van onze Energieloketten of neem contact met ons op.

Privacy

Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen.
Lees onze privacyverklaring om te zien hoe wij uw gegevens beschermen.