Over Kempen Energie

KempenEnergie is een energievereniging die zich richt op advies voor energiebesparing, het aanbieden van groene stroom en het zelf lokaal opwekken van duurzame energie in de Kempen. KempenEnergie is een initiatief van een aantal Kempenaren, die streven naar een groene Kempen, met schone energie, voor alle 5 de Kempengemeenten (Bergeijk, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden, Oirschot).

Onze Missie

De vereniging KempenEnergie wil alle inwoners van de Kempengemeenten toegang geven tot de maatschappelijke en financiële voordelen van lokaal opgewekte schone energie. Ze doet dit door de inwoners bewust(er) te maken van het belang van schone energie en samenwerking tussen particulieren, bedrijven en gemeenten te bevorderen.

Onze Visie

KempenEnergie wil zich inzetten om in de 5 Kempengemeenten (Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-de Mierden en Oirschot) te komen tot energiebesparing en het opwekken van duurzame, niet-fossiele energie. Het doel is om op termijn de regio energieneutraal te maken, de CO2-emissie terug te dringen en zo een bijdrage te leveren aan een circulaire economie en het stoppen van de klimaatverandering. Bij energieneutraal past een lokale opwekking die in grote mate maatschappelijk eigendom kan zijn….

Klik hier om het hele visiedocument te lezen

Contact

Een duurzame samenleving, meer bewustwording, financieel voordeel, samen produceren en medezeggenschap voor alle leden, eigen verantwoordelijkheid nemen, niet meer afhankelijk van grote energiebedrijven en bijdragen aan de regionale kracht en continuïteit van de Kempen. Hoe mooi is dat!

Wij zijn bereikbaar via mail en bij de EnergieLoketten.

De EnergieLoketten zijn vanaf 13 juli gesloten i.v.m. vakantie; zaterdag 7 september zijn we weer open.
Bezoek adressen Energie loketten
Loket EerselBibliotheek, Dijk 7, 5521 AW Eerselopen elke zaterdag van 10.00 - 12.00
Loket BladelBibliotheek, Markt 4, 5531 BA Bladelopen elke zaterdag van 10.00 - 12.00
Loket OirschotD’n Inloop, De Vier Uitersten 17, 5688 BN Oirschotopen elke zaterdag van 10.00 - 12.00
mail adres:info@KempenEnergie.nl
tip: neem je gas en elektriciteit jaar verbruik mee naar het loket