Basiscursus Energie

Vanwege de grote belangstelling geeft KempenEnergie in april weer een Basiscursus Energie. In vier avonden word je wegwijs gemaakt in de mogelijkheden die er zijn om in woonhuizen energie te besparen, efficiënt om te gaan met energie en duurzame energie toe te passen. Met de kennis die je opdoet tijdens de cursus kun je je eigen huis aan gaan pakken of je kunt anderen helpen om energiemaatregelen te nemen.

In de cursus komt aan de orde hoe je een woning goed kunt isoleren, welk bouwdeel daarbij de prioriteit heeft en welk isolatieglas het meest geschikt is. De manier van isoleren en de materialen die daarvoor gebruikt kunnen worden, komen aan de orde, en we behandelen de subsidiemogelijkheden.

Naast de aandacht voor isoleren kijken we naar het gezond verblijven in de woning en het efficiënt omgaan met energie. Natuurlijk komt de warmtepomp ruimschoots aan bod en laten we zien hoe zonnepanelen nog steeds interessant zijn, bijvoorbeeld in combinatie met een thuisaccu.

De volgende cursusavonden zijn op woensdag 3, dinsdag 9 en donderdag 18 en 25 april. We beginnen om 19.30 uur in het EnergieLAB van KempenEnergie aan de Industrieweg 23 in Hapert. De cursus is gratis voor leden van KempenEnergie (de contributie is €25 per jaar). Niet-leden betalen €100 exclusief btw.

Vul onderstaande gegevens in om je op te geven.

Andere energieverenigingen of coöperaties kunnen de cursus inkopen voor €600,- ongeacht het aantal deelnemers; deelname staat dan wel open voor mensen buiten de eigen organisatie. De basiscursus exclusief voor eigen leden in huis halen kost €1200,-. (bedragen zijn incl. btw). De cursus wordt in principe gegeven in het EnergieLAB van KempenEnergie in Hapert. Op verzoek wordt de cursus ook op andere locaties gegeven.