Zonnepark Welschap houdt 1e leden vergadering in Best.

Op 4 maart is in de Lidwinakerk in Best de eerste Algemene Ledenvergadering gehouden van de Coöperatie Zonnepark Welschap. Het zonnepark met ruim 11000 zonnepanelen op Vliegbasis Eindhoven heeft een goed productiejaar achter de rug. De bijeenkomst had een feestelijk tintje. De vergadering werd geleid door de voorzitter Ad van de Ven. De diverse agendapunten werden op luchtige wijze aan elkaar verbonden door theatermaker en schrijver Pythia Winia. Na afloop was er een informeel samenzijn waar de leden onder het genot van een drankje en een hapje kennis konden maken met de bestuursleden en hun vragen konden stellen.

Met zo’n 300 aanwezige leden was de vergadering goed bezet. De leden werden geïnformeerd over het verloop van de activiteiten vanaf de oprichting van de coöperatie in het najaar van 2017. Verslag werd gedaan over de diverse activiteiten zoals de lange voorbereiding, de technische realisatie van het zonnepark, de werving van de deelnemers  en de organisatie zoals bestuur, beheer en de administratie die wordt uitgevoerd door Case Support uit Helmond.

De penningmeester deed verslag van de financiën over de jaren 2017/2018 en 2019. De coöperatie is financieel zeer gezond. De stroomproductie, die op 1 april 2019 is gestart loopt volgens planning. De leden van het zonnepark kunnen vóór de zomer van 2020 hun teruggave van de energiebelasting (volgens de postcoderoosregeling) over het eerste productiejaar tegemoet zien.  De vergadering was tevreden over de behaalde rendementen en het gevoerde financieel beleid en ging vervolgens over tot de benoeming van een kascommissie.

De initiatiefnemers, waaronder KempenEnergie, zijn blij met dit resultaat. De belangstelling bij de inwoners uit de Beerzen, Knegsel en Wintelre was zo  groot, dat er inmiddels een wachtlijst is ontstaan. Voor inwoners uit Oirschot is er nog ruimte. Is uw belangstelling gewekt? De website www.zonneparkwelschap.nl geeft uitgebreide informatie over deze mogelijkheid om te profiteren van deze duurzame energieopwekking. Bellen kan natuurlijk ook, overdag op 040-7820056.

Op de foto het nieuwe bestuur van de coöperatie Zonnepark Welschap.