Publicatie

Vragen over energie

27 mei 2024

Er is nog veel onduidelijkheid. Gaat de salderingsregeling nu echt verdwijnen en komt er dan een minimum terugleververgoeding? Gaat voor isolatiewerken ook 21% btw gelden? Is de verplichte hybride warmtepomp echt van de baan of komt er iets anders voor in de plaats? Blijven zonnepanelen een rendabele investering en hoe zit het met een thuisbatterij? Wordt die ook gesubsidieerd en hoe zorg je ervoor dat je in aanmerking komt voor subsidies. Zijn warmtepompen betaalbaar en een verstandige investering? Kun je ook isoleren met natuurlijke materialen om de milieubelasting te minimaliseren?

Rond de energietransitie zijn veel vragen te stellen, maar er zijn ook veel antwoorden.
Met vragen en voor antwoorden kun je altijd terecht bij KempenEnergie. Onze energiegidsen zijn voortdurend actief om kennis te vergaren  over alles wat met energie te maken heeft. Ze delen die kennis graag met u, gratis en onafhankelijk, want onze energiegidsen zijn vrijwilligers.

Zaterdag 8 juni organiseren we onze jaarlijkse Energie Expo. Deze keer in Bladel in de Groene Long aan de Postelweg. Daar brengen we op een speciale manier vragen en antwoorden bij elkaar. Onze energiegidsen staan paraat om je vragen te beantwoorden en er zijn korte lezingen over actuele onderwerpen. Bijzonder is dat er ook bedrijven aanwezig zijn die maatregelen voor je uit kunnen voeren. Maatregelen als zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, thuisaccu’s, spouwisolatie, ventilatie met warmte terugwinning. Een uniek evenement om je breed te oriënteren op wat er mogelijk is, wat het kost en hoe je het aan moet pakken.

Is je gasketel aan het einde van zijn latijn; twijfel je over zonnepanelen; zoek je een oplossing voor de isolatie van je dak; nieuwsgierig naar thuisbatterijen of benieuwd hoe stroom ook tegen kostprijs geleverd kan worden, kom naar de Energie Expo in Bladel. We zijn er van 10 tot 16 uur en de Groene Long is een prachtige plek om te beleven.