Tienjarig jubileum in Evoluon

Een cadeautje van KempenEnergie

KempenEnergie vierde op zondag 17 september haar tienjarig bestaan met een cadeautje aan haar leden: een gratis bezoek aan de expositie RetroFuture in het Evoluon in Eindhoven. Hét ruimteschip van Nederland waar Next Nature door middel van tentoonstellingen, school- en businessprogramma’s laat zien hoe technologie onze tweede natuur wordt.

Veel leden van KempenEnergie en hun familie of vrienden hadden zich hiervoor aangemeld. Ze bezochten in hun eigen tempo de tentoonstelling. Vooral de voorbeelden van hoe kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers en grote denkers in het verleden naar de toekomst keken, en wat nu onze verwachtingen van de toekomst zijn, werden interessant gevonden. Hoe gaan we wonen? Hoe gaan we werken als robots en AI dingen van ons overnemen? Wat gaan we eten? Hoe verplaatsen we ons?

Na afloop van de video’s van onder andere filmregisseur Martin Koolhoven en schrijfster en filosoof Stine Jensen ontstond vaak een leuke discussie over de vraag of stelling die werd geponeerd. De kinderen waren vooral te vinden bij de grote legowanden waar zij hun ideeën op kwijt konden.

Na afloop van het bezoek aan de tentoonstelling bood het bestuur van KempenEnergie iedereen een drankje en iets lekkers aan. En er werden gedachten uitgewisseld over energiekwesties, persoonlijke plannen, duurzaamheid in het algemeen en de plannen van de vereniging.

Wat leuk om lid te zijn van KempenEnergie!