Opdrachtomschrijving: Website verbeteren

Inleiding

KempenEnergie helpt de inwoners van de Kempengemeentes met het verduurzamen van hun woning en leefomgeving. Dat doen de vrijwilligers van KempenEnergie, de energiegidsen, tijdens spreekuren op het EnergieLoket in de bibliotheken van de Kempengemeentes, door energiescans, met energiemonitoring, door het organiseren van energiecafés en cursussen, en door de organisatie van een Energie Expo. Op de website van KempenEnergie kunnen inwoners en ondernemers een bedrijf vinden dat bepaalde energiemaatregelen kan uitvoeren.

Website

Om inwoners van de Kempen duidelijk te maken wat we (voor hen kunnen) doen, heeft KempenEnergie natuurlijk een website, https://kempenenergie.nl/. Daarop staan onder andere onze diensten uitgelegd en de agenda.

De website wordt beheerd door één van onze vrijwilligers. De content wordt geleverd vanuit de hele organisatie. Doordat er steeds meer informatie op komt te staan, is de site wat overvol geraakt.

Opdracht

KempenEnergie zoekt 1 of meer scholieren die de website van KempenEnergie wil(len) aanpakken. Parallel aan de bestaande site wordt een nieuwe, moderne look & feel ontworpen, een opgeruimd design, in eerste instantie met de bestaande content. Het gaat eerst over wie we zijn en wat we doen, daarna komt de informatie. De site moet goed leesbaar zijn op computer, laptop en telefoon.

De vragen die KempenEnergie graag beantwoord zou zien in het kader van deze opdracht zijn:

  • Wat kan er beter als je kijkt naar imago, design, content en links?
  • Hoe zou je de informatie die we kwijt willen goed vindbaar maken? Hoe zorgen we dat mensen niet in het bos verdwalen?
  • De time on site is een belangrijk aandachtspunt. Hoe wordt de website nu bezocht? Welke pagina’s worden het interessants gevonden? Hoe kunnen we dat verbeteren?
  • Implementeer de nieuwe website en meet de vesrchillen.

Lijkt het je leuk om zo een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de Kempen? Laat het ons of je begeleider dan weten!

natalie.buijs@kempenenergie.nl