Opdrachtomschrijving: Naamsbekendheid

KempenEnergie helpt de inwoners van de Kempengemeentes met het verduurzamen van hun woning en leefomgeving. Daartoe houden vrijwilligers van KempenEnergie, de energiegidsen, spreekuur (EnergieLoket) in de bibliotheken van de Kempengemeentes. Hiervoor kunnen mensen een afspraak maken op verschillende momenten, of de eerste zaterdag van de maand zomaar binnenlopen.

Daarnaast biedt KempenEnergie nog veel meer diensten, zoals energiescan, energiemonitoring, energiecafés en cursussen, Energie-EXPO, ‘vind een bedrijf’ dat jouw maatregel kan uitvoeren, collectieve zonnedaken en in de toekomst ‘slim energie-delen’.

Inwoners van de Kempen moeten KempenEnergie daarvoor wel weten te vinden. We hebben een website, schrijven artikelen in de lokale bladen en soms het Eindhovens Dagblad. En we plaatsen weleens een advertentie of hangen posters en flyers op.

De doelgroep ‘ouderen’ lijken we redelijk goed te bereiken. Maar hoe kunnen we onze naamsbekendheid nu vergroten binnen andere doelgroepen? De toon die past bij onze vereniging is: positief/trots, pragmatisch en enthousiast.

De vragen die KempenEnergie graag beantwoord zou zien in het kader van dit profielwerkstuk zijn:

  • Welke doelgroepen zijn interessant voor KempenEnergie?
  • Hoe kunnen we onze naamsbekendheid vergroten?
  • Ontwerp een campagne om een van die doelgroepen te bereiken, te enthousiasmeren en te laten groeien.

Lijkt het je leuk om zo een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de Kempen? Laat het ons/je begeleider weten!

natalie.buijs@kempenenergie.nl