Opdrachtomschrijving: Effect Energie Expo ‘24

Inleiding

KempenEnergie helpt de inwoners van de Kempengemeentes met het verduurzamen van hun woning en leefomgeving. Dat doen de vrijwilligers van KempenEnergie, de energiegidsen, tijdens spreekuren op het EnergieLoket in de bibliotheken van de Kempengemeentes, door energiescans, met energiemonitoring, door het organiseren van energiecafés en cursussen, en door de organisatie van een Energie Expo. Op de website van KempenEnergie kunnen inwoners en ondernemers een bedrijf vinden dat bepaalde energiemaatregelen kan uitvoeren.

Energie Expo ‘24

Op zaterdag 8 juni organiseert KempenEnergie weer de Energie Expo, dit keer bij de Groene Long in Bladel, samen met partners zoals de gemeente Bladel en de Groene Long.

De Groene Long is een prachtig aangelegd dorpspark met als kern een kleinschalige tuinderij met bloemen en fruitbomen, Het Groene Goud. Op het door KempenEnergie ingerichte festivalterrein is die dag veel informatie te vinden voor iedereen met verbouw- of verbeterplannen voor een duurzame woning. Het evenement is voor publiek van 10.00 – 16.00 uur gratis toegankelijk. We verwachten minimaal 500 bezoekers.

Meer dan twintig standhouders, installateurs en leveranciers laten de bezoekers zien wat ze kunnen betekenen op het gebied van energiebesparing of -opwekking, verduurzaming, en milieu. De hele dag verzorgen we een lezingen programma over actuele onderwerpen. Onze energiegidsen helpen bezoekers met onafhankelijk advies op het gebied van energieneutraal bouwen en wonen.

Opdracht

KempenEnergie zoekt 1 of meer scholieren die de tevredenheid willen meten bij bezoekers en deelnemers van de Expo. Ook vinden we het interessant of de bezoekers er vervolgens (na de zomervakantie?) iets mee gaan doen. Dat betekent dat je al voor de zomervakantie 1 dag met je profielwerkstuk bezig bent, namelijk op de dag van de Expo: 8 juni 2024.

De vragen die KempenEnergie graag beantwoord zou zien in het kader van dit project zijn:

  • Wat vinden bezoekers en standhouders van de EnergieEXPO?
  • Welke lezingen en standhouders hebben de bezoekers bezocht?
  • Welke informatie vonden ze het interessantst?
  • Wat doen bezoekers met de verkregen informatie?
  • Wat vinden de deelnemende bedrijven van de Expo? Hoeveel bezoekers hebben zij in de stand gehad? Zijn er opdrachten uit gekomen?

Een deel van het profielwerkstuk wordt ingevuld door de bezoekers van de Expo na te bellen in de maanden september en oktober. Afronding van het onderzoek voorzien wij in november.

Lijkt het je leuk om zo een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de Kempen? Laat het ons of je begeleider dan weten!

natalie.buijs@kempenenergie.nl