Opening vierde collectieve zonnedakvan KempenEnergie

Op zaterdag 23 oktober is het vierde collectieve zonnedak van KempenEnergie officieel in gebruik genomen. Hiermee gaan weer een extra 25-tal gezinnen in de Kempen gebruik maken van de zon om in hun elektriciteitsbehoefte te voorzien.

Het nieuwe zonnedak werd geopend op het industrie Meerheide in Eersel. In totaal liggen er 204 panelen in zuidopstelling op het dak. Het collectief kent 25 deelnemers uit de dorpen Bladel, Hapert, Casteren, Hoogeloon, Duizel, Eersel en Bergeijk.

KempenEnergie stelt zich tot doel om de inwoners van de Kempen te helpen bij het besparen van energie en bij het zelf opwekken van energie. Maar niet iedereen heeft een geschikt dak om zelf zonnepanelen op te leggen. Daarom legt KempenEnergie collectieve zonnedaken aan op grote daken van bijvoorbeeld sporthallen, loodsen of bedrijfsgebouwen gebouwen. Leden van KempenEnergie die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen leggen, kunnen op deze manier toch duurzame energie opwekken.

Meerheide is inmiddels het vierde zonnedak dat op deze manier wordt gerealiseerd, na da daken op de Kraanvogel, in Stokkelen en in Braambos. Dankzij dit nieuwe dak kunnen nog meer huishoudens hun eigen stroom gaan opwekken.

Klik hier voor een video over ons vierde dak.
Klik hier voor een uitgebreide video van de bouw en installatie
Klik hier voor een aantal foto’s genomen tijdens de installatie

KempenEnergie wil in de toekomst nog meer zonnedaken realiseren en is daarom op zoek naar bedrijfsgebouwen met een geschikt dak in het gebied van de Kempengemeentes. Eigenaren van grote daken kunnen zich hiervoor melden bij info@kempenenergie.nl.

Wil je ook zonnepanelen op een dak van een ander gebouw dan je huis? Zet je dan geheel vrijblijvend op de wachtlijst