OPENING ENERGIELOKET IN REUSEL OP 18 SEPTEMBER

Op 18 september om 10.00 uur opent KempenEnergie in navolging van de andere Kempengemeentes een EnergieLoket in Reusel. Hier kunnen inwoners terecht voor informatie over het verduurzamen van hun woning. Het EnergieLoket is gevestigd in de bibliotheek van Reusel en zal vervolgens elke zaterdag geopend zijn van 10 tot 12 uur.

Veel mensen willen graag stappen zetten om hun huis te verduurzamen. Enerzijds omdat ze een steentje willen bijdragen aan het aanpakken van ons klimaatprobleem, anderzijds omdat het ook aantrekkelijk is; je energierekening wordt lager en je wooncomfort wordt hoger. Maar het is lastig om te bepalen welke maatregelen het beste genomen kunnen worden. Het ene huis is het andere niet en dat geldt ook voor gezinnen. Daarnaast roept iedere leverancier dat zijn producten en diensten het beste zijn. Er is grote behoefte aan onpartijdige en neutrale informatie over het verduurzamen van onze woningen. KempenEnergie helpt daarbij, onder andere via het EnergieLoket.

Gemeente Reusel vindt het belangrijk om de inwoners van haar gemeente te faciliteren in het verduurzamen van hun woning en ondersteunt het EnergieLoket van KempenEnergie. Wethouder Peter van de Noort zal daarom op zaterdag 18 september aanwezig zijn bij de opening.

KempenEnergie is een vereniging van vrijwilligers die streeft naar een energieneutrale Kempen die haar eigen energie opwekt. KempenEnergie helpt haar leden door tips en informatie over hoe ze energie (gas en elektriciteit) kunnen besparen en de resterende energie zelf kunnen opwekken.

In elke Kempengemeente heeft KempenEnergie een EnergieLoket, waar iedere inwoner, dus ook niet-leden van de vereniging, vrijblijvend kan binnenlopen met vragen op dit gebied. Bijvoorbeeld: hoe kun je energie besparen, wat zijn goede alternatieven voor verwarming met aardgas, hoeveel zonnepanelen kunnen er op mijn dak en wat is de beste stap als je cv-ketel het begeeft? Onze vrijwilligers, EnergieGidsen, zullen proberen om deze vragen te beantwoorden; vanaf zaterdag 18 september om 10:00 in Reusel.

Noteer dus 18 september in uw agenda. Vanaf 10 uur in de bibliotheek, Kerkplein 3 in Reusel.