OnlineEnergieWorkshops voor iedereen die zijn huis wil verduurzamen

Het online alternatief voor de EnergieCafés van KempenEnergie

Nu evenementen nog steeds niet mogelijk zijn, gaat KempenEnergie in samenwerking met Bibliotheek De Kempen de OnlineEnergieWorkshops organiseren. Tijdens de OnlineEnergieWorkshop komt telkens één thema aanbod, zoals isolatie, ventilatie, de warmtepomp, elektrisch rijden en (collectieve) zonnedaken. In elke workshop is er veel ruimte voor het stellen van vragen. De thema-workshops worden afgewisseld met een workshop met het algemene onderwerp ‘verduurzaming van je woning’ waarbij vragen van de deelnemers centraal staan. De EnergieGidsen van KempenEnergie geven de workshops en delen tips en informatie.

De OnlineEnergieWorkshops gaan om de twee weken plaatsvinden vanaf 25 februari, op een maandag- dinsdag- of donderdagavond van 20.00 – 21.30 uur. Ze worden aangeboden via Zoom. Deelnemen kan dus gewoon vanuit huis. Op de bank of aan tafel, je hoeft de deur niet uit!

Agenda

De OnlineEnergieWorkshops vinden plaats op:

Datum
OnlineEnergieWorkshop
Inschrijven
Di 7 februariIsolatie en VentilatieLink naar de presentatie
Do 2 maartAutodelenLink naar de presentatie
Wo 15 maartWarmtepompenLink naar de presentatie
Di 4 aprilEnergieplan en ontzorgingOnline Energie Workshop
Do 20 aprilAutodelenOnline Energie Workshop
Di 9 meiEnergiemaatregelen, subsidie en financieringOnline Energie Workshop
13 meiKempenEnergie ExpoMarkt Oirschot
Wo 7 juniZonnepanelen, thuisaccu, zonnedaken en zonneparkenOnline Energie Workshop
Wo 21 juniAutodelenOnline Energie Workshop
 

Reserveren

De OnlineEnergieWorkshops zijn gratis bij te wonen. Je kunt je ticket reserveren via de website van de Bibliotheek de Kempen. Klik om te reserveren in de agenda van de bibliotheek op de desbetreffende datum. Wees er snel bij want per workshop zijn 15 ‘stoelen’ te reserveren.

Je ontvangt een inschrijfbewijs. Na aanmelding ontvang je op de dag van de workshop zelf een aanmeldlink vanuit de bibliotheek, inclusief een instructie rondom het gebruik van ZOOM.

Vanaf 19:50 uur kun je inloggen om je microfoon en camera te testen en de andere deelnemers online te ontmoeten.

ZOOM
De online workshop vindt plaats via ZOOM. Voor dit online platform is geen installatie van een programma nodig: het werkt via je webbrowser. Het is verstandig het eens van te voren te bekijken en indien mogelijk te testen. Een voorwaarde voor deze online workshop is een goed werkende internetverbinding.

DigiHulp
Ben je nog niet bekend met online bijeenkomsten? Volg dan online DigiHulp van Bibliotheek de Kempen en krijg uitleg van een van hun medewerkers.

Een online workshop biedt mogelijkheden om met anderen in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Het beloven dus interessante en dynamische avonden te worden.

Wij ontmoeten jou graag op onze OnlineEnergieWorkshop!