Nieuwsbrief KempenEnergie September 2018

Nieuwsbrief

Gas geven

Tijdens de zomervakantie hebben we in tegenstelling tot de zon wat gas terug genomen, maar nu wordt het pedaal weer ingedrukt. Die zon heeft er wel voor gezorgd dat ons zonnedak op De Kraanvogel een geweldige start maakt. De hoeveelheid opgewekte elektriciteit is boven verwachting. Een mooie steun in de rug bij de ontwikkeling van 2 nieuwe zonnedaken. Voor het zonnedak op Stokkelen hebben we al voldoende deelnemers en over een paar maanden wordt de inschrijving voor De Kemphaan in Riethoven opengesteld.
Gas geven betekent dat de energieloketten weer open gaan. Vanaf zaterdag 8 september staan we weer paraat om vragen over energie besparen en duurzaam energie opwekken te beantwoorden. Nieuw is de locatie in Eersel. Niet meer naast de Rabobank maar in de bibliotheek in de Muzenval. Daar hebben we een speciale plek ingericht voor de activiteiten van KempenEnergie. Zowel aan de buitenkant als binnen zullen we goed herkenbaar zijn.
Met deze nieuwe huisvesting is de samenwerking met bibliotheek De Kempen versterkt. Het Energieloket in Bladel was al in de bibliotheek gevestigd en in oktober gaan we ook in Oirschot in de bibliotheek van start. Deze samenwerking moet de kwaliteit van onze informatievoorziening verbeteren. In de bibliotheek weten ze als geen ander hoe je informatie verzamelt, beheert en deelt.

Landelijk ontwikkelingen

Op landelijk niveau is er een nieuw klimaatakkoord op hoofdlijnen. Onderdelen daarvan worden de komende tijd verder uitgewerkt. Duidelijk is dat er meer vaart gemaakt gaat worden en dat bestaande regelingen daarvoor zullen worden aangepast. We zien het als onze taak om inwoners van De Kempen op de hoogte te houden van deze ontwikkelingen. Daarnaast gaan we een dienstverlening ontwikkelen die het huiseigenaren gemakkelijker maakt om maatregelen te treffen.
Voor de vakantie was het druk bij onze energieloketten. Wij zijn klaar voor nieuwe drukte.

Agenda

  • 8 september — Loketten weer open
  • 8 september — Opening nieuw loket Bibliotheek Eersel
  • 8 september — kinderworkshop: windmolen maken van petflessen: zelf minimaal 3 petflessen meebrengen.
  • 1 oktober — Informatiebijeenkomst in de Bibliotheek in Oirschot
  •  6 oktober — Start EnergieLoket in de Bibliotheek in Oirschot
  • 3 en 10 november — duurzame huizenroute

Verslag

Nieuw loket in Eersel

Op 8 september is de verhuizing een feit, dan gaan we starten op de nieuwe locatie. Wij hebben een plekje gehuurd in de bibliotheek van Eersel in Cultureel Centrum de Muzenval. Iedere zaterdag zijn onze vrijwilligers daar te vinden tussen 10 en 12 uur.

In de vakantieperiode is er een ontwerp gemaakt voor het interieur, voor en raamposter zodat vanaf het parkeerplein ons loket zichtbaar is en diverse borden ter decoratie van het loket. De muren zijn geverfd, stoelen en tafels verhuisd, electriciteiten wifi aangelegd en we kregen kasten van de bibliotheek om onze hoek verder mee in te richten.

Zo maken vele handen dat er weer een sfeervol loket is waar we u van harte ontvangen. Kom je ook even kijken?