Energie en wonen in Hapert

De manier waarop we onze woningen verwarmen, gaat veranderen. We kunnen er niet meer van uit gaan dat er altijd gas is. De voorraad is eindig (in Groningen gaat de kraan dicht) en de CO2-emmissie bij het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde. De overheid stuurt daarom aan op gasloos wonen.

Op dinsdag 15 januari organiseert de vereniging KempenEnergie een informatiebijeenkomst over Energie en wonen. Tijdens die bijeenkomst wordt informatie gegeven over de mogelijkheden om geen of minder gas te gebruiken en tevens behaaglijker en gezonder te wonen. De bijeenkomst vindt plaats in Den Tref, Alexanderhof 7 in Hapert en begint om 20.00 uur.

De vereniging KempenEnergie heeft als doel De Kempen energieneutraal te maken. Zij doet dit door particulieren en bedrijven te helpen bij het nemen van maatregelen. KempenEnergie werkt met vrijwilligers en is onafhankelijk. In de EnergieLoketten in Bladel, Eersel en Oirschot zitten elke zaterdag energiegidsen klaar om vragen van inwoners te beantwoorden. Met bedrijven in de regio worden Energieserviceproducten ontwikkeld. Om de 2 weken publiceren we tips in de weekbladen. Het hele jaar door worden informatiebijeenkomsten in de Kempische dorpen georganiseerd. Verder realiseren we collectieve zonnedaken voor mensen die op eigen dak geen of te weinig zonnepanelen kwijt kunnen.

Tijdens de informatiebijeenkomst in Hapert gaan we uitleggen hoe een collectief zonnedak werkt.
Duurzaam energie opwekken is belangrijk maar energie besparen is het meest zinvol. Daarom veel uitleg over isoleren en warmteterugwinning naast informatie over warmtepompen, biomassa en zonnepanelen.

Vragen zijn belangrijk. Daarom bestaat de bijeenkomst naast een algemene presentatie uit een aantal gesprekstafels. Aan elke tafel wordt een specifiek thema uitgediept  aan de hand van vragen van degene die aangeschoven zijn. Uiteraard is deelname gratis en voor meer informatie, bezoek: www.kempenenergie.nl