In samenwerking met het regionale bedrijfsleven heeft KempenEnergie de afgelopen maanden een aantal EnergieServiceProducten ontwikkeld. Dit zijn energiebesparende producten en diensten die door het Kempische bedrijfsleven worden aangeboden en die voldoen aan de prijs/kwaliteitscriteria die door KempenEnergie zijn gesteld. Vanaf 1 juli zijn de EnergieServiceProducten te vinden op de website van KempenEnergie.

KempenEnergie is een energievereniging die inwoners van de Kempen (gemeente Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden) stimuleert tot en ondersteunt bij het nemen van energiebesparende maatregelen en het zelf opwekken van duurzame energie. De vereniging telt meer dan 400 leden. Binnen de vereniging zijn 20 deskundige vrijwilligers actief, die bewoners in de Kempen informeren, helpen en begeleiden.

Eén van de diensten die KempenEnergie aanbiedt aan haar leden is het verrichten van een energiescan. Daarbij wordt door deskundige energiegidsen advies gegeven over de maatregelen die genomen kunnen worden om energie te besparen of om meer duurzame energie te gebruiken. KempenEnergie wil daarbij vooral consumenten ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes.

De voorzitter van KempenEnergie, ir. Ad van de Ven, is van mening dat KempenEnergie door haar contacten met burgers precies weet wat de vraag is. “Door middel van EnergieServiceProducten wordt die gekoppeld aan het aanbod van Kempische bedrijven. Aldus wordt de ontbrekende schakel ingevuld in het traject van “willen” via “kunnen” naar “doen” Daarbij is er uiteraard ook aandacht voor een goede prijs/kwaliteit verhouding.”

De afgelopen maanden zijn de eerste EnergieServiceProducten omschreven en zijn leveranciers geselecteerd die deze producten kunnen aanbieden. In de komende periode zal het aanbod nog verder worden uitgebreid.

Het gaat om producten en maatregelen in de volgende categorieën:

  • Gevelisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • Ramen, deuren en glas
  • Verwarming/warm water
  • Zonnepanelen
  • Ledverlichting

Vanaf 1 juli 2019 zijn de EnergieServiceProducten en de Duurzame Partners van KempenEnergie te vinden op de website www.kempenenergie.nl/esp