Nieuwe OnlineEnergieWorkshops van KempenEnergie

In het voorjaar van dit jaar heeft KempenEnergie samen met Bibliotheek de Kempen een aantal OnlineEnergieWorkshops georganiseerd. Vanwege de positieve ervaringen staan in de komende periode nieuwe online workshops op de agenda. Want ondanks dat fysieke bijeenkomsten weer zijn toegestaan, heeft het volgen van een online workshop ook z’n voordelen: je hoeft er het huis niet voor uit.

Dinsdag 26 oktober – zonnepanelen thuis of op een collectief dak
De eerste workshop gaat over zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je je eigen duurzame energie opwekken. Duurzame energie uit de zon veroorzaakt geen CO2-emissie. Het is daarom een maatregel die heel goed past in de energietransitie die nodig is om de klimaatverstoring tegen te gaan. Daarnaast levert het op termijn een financieel voordeel op. Tijdens de workshop geven we uitleg over welke zonnepanelen er zijn, hoe een zonne-installatie wordt opgebouwd, hoeveel zonnepanelen bij uw verbruik passen, wat ongeveer de kosten zijn en wat een goed plan van aanpak is.
Soms is je eigen dak niet geschikt of groot genoeg om zonnepanelen op te leggen. Dan kan je meedoen met een collectief dak van KempenEnergie. Jouw panelen liggen dan samen met die van anderen op een groot dak elders. We leggen uit hoe dat werkt en hoe je mee kunt doen.

Donderdag 11 november – isolatie en ventilatie
Op 11 november vertellen de EnergieGidsen van KempenEnergie over de mogelijkheden van isolatie en waarom ventilatie dan ook een belangrijk onderwerp is.

Woensdag 24 november – warmtepompen
Is je CV-ketel binnenkort aan vervanging toe, denk dat na over de mogelijkheden van de warmtepomp. In deze workshop vertellen de EnergieGidsen over de verschillende opties.

Woensdag 8 december – elektrische auto delen
Heb je twee auto’s voor de deur staan? En staat de tweede auto vaak ongebruikt op de inrit? Misschien is dan een deelauto iets voor jou! Samen met andere inwoners een auto delen en alleen betalen als je die nodig hebt. Dus geen jaarlijkse kosten voor verzekering, onderhoud, reparaties enzovoort. KempenEnergie wilt dit gaan faciliteren voor haar leden. Interessse om deel te nemen?

Aanmelden

De OnlineEnergieWorkshops zijn gratis bij te wonen via ZOOM. Je kunt je ticket reserveren via de website van Bibliotheek de Kempen. Zoek naar Workshops onder Activiteiten. Aanmelden kan tot 3 uur voor aanvang van de activiteit. De workshops zijn van 20.00 – 21.30 uur en interactief. Er is dus gelegenheid om vragen te stellen. Voor vragen over de workshop kun je mailen naar info@kempenenergie.nl