Energie@Wonen Expo 2019

.Zaterdag 28 september 2019 vindt in en rondom het Gemeenschapshuis De Höllekes te Steensel de 1e editie van de Energie@Wonen Expo plaats. Tijdens deze energiebeurs laat KempenEnergie, in samenwerking met verschillende bedrijven, zien wat de mogelijkheden zijn om een woning energiezuinig te maken en om zelf energie op te wekken. Op de Expo kunt u stands bezoeken, demonstraties zien en lezingen bijwonen.

Stands

Duurzame bedrijven uit de regio, experts op het gebied van o.a. zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, LED-verlichting of houtpellet-cv’s, laten in hun stand op de Expo zien hoe u uw huis kunt verduurzamen. Bij deze ondernemers zult u de nieuwste producten en technieken aantreffen en ze staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Ook KempenEnergie zal met een aantal Energiegidsen een stand bemannen, waar u terecht kunt met al uw vragen over energie. Bijvoorbeeld over hoe u energie kunt besparen en wat de alternatieven zijn voor verwarming met aardgas. Of er zonnepanelen op uw dak kunnen en hoeveel u er dan nodig hebt. Er is overal veel informatie over thuis energie besparen te vinden, de EnergieGidsen van KempenEnergie wijzen u de weg.

Presentaties

Naast de diverse stands van bedrijven, zullen er verschillende presentaties gegeven worden over duurzame energie-opwekking en energie besparen. Zo zal er een lezing gegeven worden over het leggen van zonnepanelen, de nieuwste subsidies waarvan u gebruik kunt maken en rondom de nieuwste innovaties in de LED-verlichting. Daarnaast zal de gemeente Eersel aanwezig zijn om hun ambities rondom grootschalige energie-opwekking en het energieneutraal maken van de gemeente Eersel met u te delen.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het lijkt bijna niet meer de vraag of je elektrisch gaat rijden maar wanneer en hoe. Daarom zal buiten op het terrein van de Höllekes de mogelijkheid bestaan om kennis te maken met elektrisch rijden. Allereerst kunt u een kijkje nemen in de Stella Vie. Deze elektrische zonne-auto voor het hele gezin heeft in 2017 meegedaan aan de Solar Challenge in Australië en de eerste prijs behaald in de cruiser klasse.

Daarnaast zal er een stand ingericht zijn voor elektrisch rijden. Bent u geïnteresseerd in het uitproberen of het aanschaffen van een elektrische auto? Beleef de ervaring van elektrisch rijden op de Expo.

Deelnemende bedrijven

De volgende bedrijven zullen aanwezig zijn op de beurs. Deze lijst wordt wekelijks aangevuld met meer bedrijven.

Auto van Gompellaat je kennismaken met elektrisch rijden
EnexisEnexis is de netbeheerder in Noord-Brabant en speelt een belangrijke rol in de energietransitie en staat klaar voor uw vragen over het slimme meters en over de toekomst van het elektriciteitsnet.
Exie, healthy-homesbiedt duurzaam bouwmateriaal van kalkhennep dat energiezuinig en recycleerbaar is en te gebruiken is voor nieuwbouw, renovatie en isolatie.
Gemeente Eerselgeeft informatie over de grootschalige energieprojecten binnen de gemeente.
Gijsbers Installatietechniek BVspecialist voor installatie en onderhoud van verwarmings- en koelinstallaties, die informatie biedt over warmtepompen, zonnepanelen en biomassa installaties.
Hedicotimmerbedrijf dat werkt met duurzame houtsoorten
Isoprofsprofessioneel isolatiebedrijf dat voor meer comfort met minder energie zorgt, door het isoleren van spouwmuren, vloeren, kruipruimtes en/of kelders, daken en (tussen)wanden.
Jansen Isolatie B.V.expert in het na-isoleren van spouwmuren en kruipruimtes.
John Wouters wateronthardersadvies over hoe waterontharders uw energierekening kunnen verlagen en de levensduur van apparaten kan verlengen.
Kennis TotaaltechniekInstallateur en gespecialiseerd in de advisering, levering en montage van zonnepanelen, als ook PVT-zonnepanelen.
Pladeko Ramen en Deuren B.V.Levert en monteert kozijnen, ramen en deuren, met goede luchtdichtheid, geluidsisolatie- en warmte isolatiewaarden.
PureSolarleverancier van zonnepaneelsystemen
Van Geffen Elektrotechniekprofessioneel installatiebedrijf en legt complete zonne-energie systemen op maat
Van Herwijnen Servicesbiedt kennis op het gebied van installaties voor gas, water, centrale verwarming en zonne-energie
Wilrospecialist in infrarood warmtepanelen.
EnergieLoket KempenEnergieVoor al uw vragen over thuis energie besparen en (collectief) duurzame energie opwekken

 Zet de datum dus alvast in uw agenda en breng op zaterdag 28 september tussen 10.00 – 17.00 uur een bezoek aan de Energie@Wonen Expo in de Höllekes te Steensel.

0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

 

Lezingen ENERGIE@WONEN EXPO
TijdOnderwerpSpreker
10.30 - 11.00
Het leggen van zonnepanelen - wat komt er bij kijken?
Leon Compen, eigenaar van PureSolar
11.10 - 11.40
Natuurlijk isoleren!
Mathieu Hendrickx, eigenaar Hemp in a box
11.50 - 12.20
De weg naar de juiste LED-verlichting.
Berry Kock, eigenaar Led-advisor
12:30 - 13:00
Warmtepomp: wat kan er wel en niet mee?
NRGTEQ klimaatsystemen
13:10 - 13:40Wethouder Eric Beex van gemeente Eersel in gesprek met de makers van de Stella Vie - Op het buitenterrein
13:50 - 14:20Modern bouwen met prehistorisch materiaalStrotec
14.20 - 15:10
Alle do's en dont's in het bouwen van een energieneutrale woning
Marco van Laarhoven, eigenaar van een energieneutraal huis in Oirschot
15.20 - 15.50
Energiezuinig huis? Begin met een energiescan!
Jan Bullens, energiegids KempenEnergie
15:50 - 16:20
Ontvang tot wel €10.000: uitleg over de nieuwe subsidiemogelijkheden.
Ad van de Ven, voorzitter KempenEnergie
*Programmering onder voorbehoud

Locatie gemeenschapshuis De Höllekes in Steensel, klik op het plaatje voor de routebeschrijving

De Höllekes
Kerkstraat 7a
Steensel