Gevel Isolatie

Het bouwjaar van de woning geeft vaak een goede indicatie of en gevelisolatie is toegepast. Zo zijn woningen van voor 1976 bij de bouw niet of nauwelijks geïsoleerd. Huizen die in de periode tussen 1976 en 1982 zijn gebouwd, zijn vaak slechts voorzien van een matige spouwmuur isolatie. In de periode die daar op volgt, tot 1991, is in de nieuwe woningen weliswaar isolatie gebruikt, maar is de kwaliteit van de gebruikte materialen en daarmee de isolatiewaarde, aan de lage kant. In Nederland zijn woningen van na 1992 doorgaans redelijk goed geïsoleerd.

Door de jaren heen, heeft er ook een behoorlijke innovatie plaatsgevonden in de toe te passen materialen. Waar vroeger vooral steenwol of glaswol van de rol werden toegepast, wordt tegenwoordig de spouw gevuld met ingeblazen korrels, of met glas- of steenwol die onder druk in de spouw worden geblazen. Na het vullen worden de gaten in de voeg weer dichtgemaakt en zijn de geboorde gaten nagenoeg onzichtbaar.

Daarom maken wij onderscheid in het vullen van lege spouwmuren, het navullen van reeds in het verleden geïsoleerde spouwmuren en het toevoegen van isolatie(platen) aan de binnenzijde of aan de buitenzijde.

U kunt hier kiezen tussen de verschillende categorieën: