Flow Control in Reusel legt zich toe op het uitvoeren van metingen en inregelwerkzaamheden van klimaatinstallaties, bijvoorbeeld door controle van  warmteverlies in woningen of bedrijfsruimtes. Warmteverlies kan optreden door de (niet- of slecht geïsoleerde) gevel, door kieren bij hang- en sluitwerk of door vloeren. Met behulp van een warmtebeeldcamera kan dit inzichtelijk worden gemaakt. Een thermografische meting  geeft door infrarood beelden aan waar koude- en warmtezones aanwezig zijn.

Flow Control kan ook een blowerdoormeting uitvoeren om bijvoorbeeld de luchtdichtheid van een woning of bedrijfspand in kaart te brengen. Met een blowerdoormeting wordt een over- of onderdruk gecreëerd in het huis, het gebouw of het (bedrijfs)pand. Deze uitslag toont de luchtdichtheid aan. Om de precieze locatie van een tochtlek op te sporen, kan een blowerdoormeting soms ook met infraroodtechniek en/of een rookproef worden gecombineerd. Zo kan exact gezien worden  waar lucht ontsnapt.

De gehanteerde meetprocedures worden onafhankelijk, conform de geldende normeringen, uitgevoerd. Deze metingen worden verricht met professioneel en periodiek gekalibreerde apparatuur.

Veelal worden de werkzaamheden uitgevoerd bij nieuwbouw, maar ook bij bestaande installaties na eventuele klachten, verbouwingen, bij periodieke controle of na het veranderen van ruimtedoeleinden/-indelingen.

Contactpersoon:  Ben Roest
Telefoon: 0613472933
Mail br@flowcontrol.nl
website: www.flowcontrol.nl