Zonneprojecten

Collectieve zonneprojecten

Schrijf je (geheel vrijblijvend) in voor de wachtlijst!

De nieuwe folder, voor deelnemers en toekomstige dakeigenaren.

Is het lastig om met je (eigen) huis duurzame energie op te wekken, dan doen we het samen. Momenteel investeren talloze Kempenaren in zonnepanelen. Kun jij als lid van KempenEnergie geen of onvoldoende panelen kwijt op jouw dak, dan kun je meedoen aan een van onze collectieve daken. We maken gebruik van een wettelijke (Postcoderoos) regeling en het rendement is vergelijkbaar met zonnepanelen op je eigen huis. Voor deze projecten hebben we de coöperatie ZonopdeKempen opgericht.

Voor de toekomst zien we ook mogelijkheden voor collectieve windenergie en energieopslag.

KempenEnergie breidt het aantal collectieve projecten steeds uit. Heb je interesse in deelname aan een collectief zonnedak? Schrijf je (geheel vrijblijvend) in voor de wachtlijst!

Wil je weten of jouw energieleverancier meedoet aan de Postcoderoos-regeling en of je dus energiebelasting terug kunt vorderen? Lees het hier.

Coöperatie Zonnepark Welschap (nog panelen beschikbaar!)

Op de Vliegbasis Eindhoven is een zonnepark van ruim 11.000 zonnepanelen in werking. Nog een aantal panelen zijn beschikbaar.

KempenEnergie heeft samen met vier andere regionale energieverenigingen de coöperatie Zonnepark Welschap opgericht. Uit ons werkgebied mogen inwoners meedoen uit Wintelre, Oirschot, Spoordonk, Vessem en Knegsel. Meedoen met dit zonnepark kan via www.zonneparkwelschap.nl

ZonopdeKempen-Kraanvogel

De coöperatie ZonopdeKempen is eigenaar van de zonnepanelen op het dak van sporthal De Kraanvogel in Eersel. De leden van deze coöperatie hebben geld bij elkaar gelegd om een installatie van 250 zonnepanelen te realiseren. Als de zon schijnt, plukken zij er dan ook de vruchten van. Lees meer over het Kraanvogel zonnedak

De Kraanvogel is volgeboekt.

ZonopdeKempen-Stokkelen

Het tweede zonnedak dat door ZonopdeKempen is aangelegd ligt op Stokkelen in Eersel. Het gaat om 258 panelen. Eén zonnepaneel is goed voor ongeveer 235 kWh per jaar. Lees meer over het Stokkelen zonnedak

Stokkelen is volgeboekt.

ZonopdeKempen-Braambos

Het zonnedakproject Braambos is ons derde zonnedakproject, deze keer in Westerhoven. De panelen liggen op het dak van autobedrijf Huub Smolders.
Benieuwd naar de vorderingen? Lees meer over zonnedakproject Braambos

Braambos is inmiddels volgeboekt.

ZonopdeKempen-Meerheide

11 oktober alt

Het zonnedakproject Meerheide is ons vierde zonnedakproject, deze keer weer in Eersel. De panelen liggen op het dak van Schepens Beton b.v.
Benieuwd naar de vorderingen? Lees meer over zonnedakproject Meerheide-48

Coöperatie Zon op Oirschot

Ook in Oirschot is een coöperatie actief, zie www.ZonopOirschot.nl