Zonneprojecten

Collectieve zonneprojecten

Schrijf je (geheel vrijblijvend) in voor de wachtlijst!

Is het lastig om met je (eigen) huis duurzame energie op te wekken, dan doen we het samen. Momenteel investeren vele Kempenaren in zonnepanelen. Kun jij als lid van KempenEnergie geen of onvoldoende panelen kwijt op jouw dak, dan kun je meedoen aan een van onze collectieve daken.

Voor deze projecten hebben we de Coöperatie Zon op de Kempen opgericht. Deze coöperatie maakt gebruik van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE).

KempenEnergie breidt via Coöperatie Zon op de Kempen het aantal collectieve projecten steeds uit.

Heb je interesse in deelname aan een collectief zonnedak?

Schrijf je dan (geheel vrijblijvend) in voor de wachtlijst!

Zonopdekempen-Nedermolen

Ons vijfde, nieuwe dak ligt in Steensel, Nedermolen.
Dit zonnedak is maandag 27 november 2023 in productie gegaan!
Voor meer info, zie de speciale Nedermolen pagina.

ZonopdeKempen-Meerheide

11 oktober alt

Het zonnedakproject Meerheide is ons vierde zonnedakproject, deze keer weer in Eersel. De panelen liggen op het dak van Schepens Beton b.v. Lees meer over zonnedakproject Meerheide-48. 
Meerheide is inmiddels volgeboekt.

ZonopdeKempen-Braambos

Het zonnedakproject Braambos is ons derde zonnedakproject, deze keer in Westerhoven. De panelen liggen op het dak van autobedrijf Huub Smolders. Benieuwd naar de vorderingen? Lees meer over zonnedakproject Braambos. Braambos is inmiddels volgeboekt.

ZonopdeKempen-Stokkelen

Het tweede zonnedak dat door ZonopdeKempen is aangelegd ligt op Stokkelen in Eersel. Het gaat om 258 panelen. Eén zonnepaneel is goed voor ongeveer 235 kWh per jaar. Lees meer over het Stokkelen zonnedak Stokkelen is volgeboekt.

ZonopdeKempen-Kraanvogel

De coöperatie ZonopdeKempen is eigenaar van de zonnepanelen op het dak van sporthal De Kraanvogel in Eersel. De leden van deze coöperatie hebben geld bij elkaar gelegd om een installatie van 250 zonnepanelen te realiseren. Als de zon schijnt, plukken zij er dan ook de vruchten van. Lees meer over het Kraanvogel zonnedak De Kraanvogel is volgeboekt.

Coöperatie Zonnepark Welschap (nog panelen beschikbaar!)

Op de Vliegbasis Eindhoven is een zonnepark van ruim 11.000 zonnepanelen in werking. Nog een aantal panelen zijn beschikbaar. KempenEnergie heeft samen met vier andere regionale energieverenigingen de coöperatie Zonnepark Welschap opgericht. Uit ons werkgebied mogen inwoners meedoen uit Wintelre, Oirschot, Spoordonk, Vessem en Knegsel. Meedoen met dit zonnepark kan via www.zonneparkwelschap.nl

Coöperatie Zon op Oirschot

Ook in Oirschot is een coöperatie actief, zie www.ZonopOirschot.nl