Veel animo voor elektrische deelauto’s in Oirschot

Start op 3 maart met twee auto’s nabij parkeerterrein St. Jorisstraat

  

Eind vorig jaar hebben KempenEnergie, Gemeente Oirschot en OnzeAuto gepeild of er animo is voor elektrische deelauto’s in Oirschot. Het goede nieuws is dat er voldoende belangstelling is om te starten met twee elektrische deelauto’s. Burgemeester Judith Keijzers-Verschelling en wethouder Duurzaamheid Esther Langens doen op donderdag 10 maart om 15.30 de officiële aftrap.

De interessepeiling is door 535 bewoners uit de Kempen gemeenten ingevuld. 69% van de bewoners heeft aangegeven mee te willen gaan doen met de elektrische deelauto. Bijna de helft van de mensen wil zo snel mogelijk lid worden. De andere helft wil eerst de eigen auto verkopen of heeft andere redenen om nog niet meteen mee te doen. Iedereen met een geldig rijbewijs is welkom om mee te doen.

Voorzitter Ad van de Ven van KempenEnergie: “We starten niet alleen in Oirschot, maar ook in Eersel. Als het daar succesvol is dan willen we elektrische deelauto’s ook in andere dorpen en kernen van de Kempen gemeenten gaan aanbieden. Elektrisch rijden is voordelig voor het milieu en leefklimaat. Want door auto’s te delen is er minder ruimte nodig voor parkeerplaatsen en meer ruimte voor groen. Dus als inwoners interesse hebben om in hun buurt een proef te starten, meld je dan vooral aan bij KempenEnergie en OnzeAuto.”  

Twee deelauto’s met laadpaal bij St. Jorisstraat Oirschot

De twee auto’s staan op het parkeerterrein tegenover verzorgingshuis St. Joris en kunnen worden opgeladen bij de laadpaal op de kruising van de St. Jorisstraat en de Dr. van Wamelstraat, naast sociaal cultureel centrum de Enck. De gemeente Oirschot gaat nog gereserveerde laadpalen en parkeerplaatsen realiseren voor de elektrische deelauto’s.

Soorten abonnementen

KempenEnergie start met twee ruime Hyundai Kona’s met een actieradius van meer dan 400 kilometer. Als de vraag toeneemt worden er auto’s bijgeplaatst. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar voor de bewoners. Als je af en toe de auto gebruikt kun je zonder vaste kosten een abonnement afsluiten en betaal je alleen voor het gebruik van de auto. Als je vaker gebruik wilt maken van de auto dan betaal je een maandelijkse contributie en is het gebruik van de auto voordeliger. De eerste dertig autodelers die zich aanmelden krijgen een gratis rijtegoed van € 25. Het gratis rijtegoed wordt automatisch verrekend met de gereden ritten. Meer informatie over de verschillende abonnementen en de deelauto’s vind je ook op de volgende website.

Meer informatie en inschrijven

Inwoners van Oirschot kunnen voor zich inschrijven voor het gebruik van de deelauto’s www.onzeauto.com/samenslimrijden/oirschot

Op deze website staat ook meer informatie over de verschillende abonnementen.