Diensten

Om alle Kempenaren te helpen bij het besparen en lokaal opwekken van energie, hebben we verschillende diensten opgezet. Al deze diensten worden uitgevoerd door onze vrijwilligers. Sommige van deze diensten zijn alleen voor leden. Onze diensten zijn:

EnergieLoketten: op iedere vraag een antwoord

Hoe kun je energie besparen, wat zijn goede alternatieven voor verwarming met aardgas, hoeveel zonnepanelen kunnen er op mijn dak en wat is de beste stap als je cv-ketel het begeeft? Wie een rondje maakt via Google komt veel informatie tegen, vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Wil je inzicht krijgen in de mogelijkheden die voor jouw woonsituatie het beste zijn, kom vrijblijvend naar onze EnergieLoketten. Onze EnergieGidsen staan voor je klaar om je de weg te wijzen.

Bekijk de openingstijden van onze EnergieLoketten in Eersel, Bladel, Oirschot, Reusel en Bergeijk

Tip: neem je gas en elektriciteit verbruik mee naar het loket.

Je kunt je vraag ook digitaal stellen via het mail adres EnergieLoket@KempenEnergie.nl of een afspraak maken. Neem contact met ons op.

EnergieScan: hoe energiezuinig is jouw huis?

Hoe zit het met de energiezuinigheid van jouw huis? Dat is op afstand lastig te zeggen. Met onze EnergieScan brengt onze EnergieGids een bezoek aan jouw huis en onderzoekt hoe energiezuinig de woning is. Jouw verbruik van gas, water en elektriciteit wordt geanalyseerd, net als de ventilatiemogelijkheden. Je krijgt tips voor energiebesparing en onze EnergieGids kan je ook alles vertellen over hoe je duurzame energie zelf kunt toepassen.

Benieuwd hoe zo’n EnergieScan in z’n werk gaat? We laten het je zien!

Overtuigd van de meerwaarde van onze EnergieScan?

Je kunt op 2 manieren in aanmerking komen voor een EnergieScan:

  • Je bent of wordt lid van de vereniging KempenEnergie, of
  • Je bezit een voucher van een gemeente. Enkele gemeenten in de Kempen hebben acties waarbij ze vouchers voor een energiescan bij ons inkopen. Die vouchers stellen ze dan gratis aan hun inwoners beschikbaar. Informeer bij de gemeente waarin je woonachtig bent.

Als je de energiescan hebt aangevraagd, krijg je op korte termijn bezoek van onze EnergieGids.

Ben je minimaal 3 jaar lid en heb je al een aantal maatregelen genomen, dan heb je recht op een tweede energiescan. Kijken we samen of je goed op weg bent.

EnergieMonitoring: inzicht in jouw energieverbruik

Hoog energieverbruik en geen idee waar het vandaan komt? Onze EnergieMonitoring biedt raad, want meten = weten. We plaatsen een week lang een monitoringsset bij leden in huis. Zo brengen we het energieverbruik in beeld en krijg je inzicht in de grootste energieslurpers binnen je woning. Ook de slimme meter geeft ons de nodige inzichten. Het is aan te raden eerst een energiescan te laten uitvoeren.

Meld je aan voor de EnergieMonitoring.

EnergieServiceProducten: bij wie kun je lokaal terecht?

Bij de EnergieLoketten en bij Energiescans krijgen we vaak de vraag waar men voor de uitvoering van energiemaatregelen terecht kan. Energie besparen lossen we het liefst lokaal op. Daarom hebben we verschillende maatregelen omschreven, die woningen energiezuiniger kunnen maken of waarmee zelf duurzame energie kan worden opgewekt. Bij elk van deze maatregelen zijn Kempische bedrijven gezocht die deze maatregelen kunnen uitvoeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om isolatiebedrijven, installatiebedrijven of bouwbedrijven. Met deze bedrijven zijn afspraken gemaakt over de uitvoering van deze maatregelen. We noemen dit EnergieServiceProducten. Door samen te werken met betrouwbare, lokale partners wordt de stap naar het aanpassen van jouw woning nog makkelijker. We zijn continu in gesprek met bedrijven en potentiële partners die bijdragen aan onze missie.

Lees hier over de beschreven EnergieServiceProducten of bekijk hier onze huidige duurzame partners.

EnergieCafés: gezellig buurten en discussiëren over duurzaamheid

Kennis willen we delen, daarom nodigen we je regelmatig uit voor een informatief samenzijn in De Kempen. We geven uitleg over energiebesparing en duurzame opwekking van energie. We kiezen per avond een drietal thema’s, geven informatie en gaan met de aanwezigen in gesprek. De sfeer is gezellig en de toon serieus.
(Door de Corona-crisis ligt deze activiteit tijdelijk stil. We werken aan een alternatief in de vorm van webinars.)
Hier vind je onze bijeenkomsten op een rij.

Wij geven ook presentaties tijdens bijeenkomsten van dorpsraden, buurtverenigingen en gemeentes. Ontvang je ons graag als spreker?

Laat het ons weten

OnlineEnergieWorkshops

Omdat fysieke bijeenkomsten niet altijd mogelijk zijn, organiseert KempenEnergie ook OnlineEnergieWorkshops. Tijdens dit online event komt telkens één thema aanbod, zoals isolatie, ventilatie, de warmtepomp, elektrisch rijden en (collectieve) zonnedaken. In elke workshop is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Kijk hier voor data van aankomende OnlineEnergieWorkshops of de presentaties van de workshops die al zijn geweest.

Collectieve Zonnedaken: samen op weg naar een schonere Kempen

Is het lastig om met je (eigen) huis duurzame energie op te wekken, dan doen we het samen. Momenteel investeren talloze Kempenaren in zonnepanelen. Kun jij als lid van KempenEnergie geen of onvoldoende panelen kwijt op jouw dak, dan kun je meedoen aan een van onze collectieve daken. We maken gebruik van een wettelijke (Postcoderoos) regeling en het rendement is vergelijkbaar met zonnepanelen op je eigen huis. Voor de toekomst zien we ook mogelijkheden voor collectieve windenergie en energieopslag.

Wil je meer weten of meedoen? Bekijk de mogelijkheden

Nieuwsbrief

Maandelijks versturen wij een nieuwsbrief met actuele informatie over energiebesparing, evenementen en activiteiten van KempenEnergie. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.