Elektrische auto delen met KempenEnergie

KempenEnergie is gestart met het aanbieden van elektrische deelauto’s in de Kempen. De eerste auto’s zijn geplaatst in Eersel en in Oirschot. Met deze deelauto’s bieden we inwoners de mogelijkheid om gebruik te maken van een elektrische auto. Vooral als je niet vaak auto rijdt, is een auto delen interessant. Daarnaast zorgt het voor minder auto’s in het straatbeeld, minder parkeerdrukte en een schonere lucht in de Kempen.

Waarom een elektrische auto delen?
Ervaar de voordelen van rijden in een elektrische auto zonder de lasten van een eigen auto. Je hoeft geen dure elektrische auto aan te schaffen om er eentje te kunnen rijden. Een auto delen is de oplossing. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken over de aanschafprijs, onderhoud en verzekeringen en komt nooit meer voor onverwachte kosten te staan. En ook de stijgende benzinekosten zijn dan een probleem van het verleden. Want met een deelauto weet je precies wat je betaalt, elke maand weer. Dat kan in veel gevallen een stuk voordelig zijn dan een eigen (tweede) auto. Je hebt namelijk geen last van bijtelling. En je helpt ook nog het milieu, doordat je geen CO2 uitstoot.

Hoe werkt een deelauto?
Om gebruik te kunnen maken van een elektrische deelauto van KempenEnergie moet je je aanmelden via de site van OnzeAuto. Deze organisatie faciliteert het delen van elektrische auto’s. Binnen een werkdag kun je al rijden. Na je aanmelding moet je een app op je telefoon installeren waarmee je de auto kunt reserveren. Reserveer binnen een paar tellen eenvoudig een van de deelauto’s. In de app zie je precies wanneer de deelauto’s beschikbaar zijn. De app is ook nodig om de auto te openen. Als je bij de auto bent, kun je deze 15 minuten voor aanvang via de app openen en sluiten. Geen gedoe met fysieke sleuteloverdracht dus. Bij terugkomst zet je de auto weer op de vaste plek aan de laadpaal. Wel zo fijn voor de volgende gebruiker.

Heb je nog meer vragen of hoe het werkt, kijk dan hier voor de meest gestelde vragen en de antwoorden.

Op pad met de auto
Inwoners in Eersel kunnen gebruik maken van twee Hyundai Kona’s waarvan er eentje geparkeerd staat op de parkeerplaats van Sporthal de Kraanvogel op Hoolstraat 34. De andere auto kun je vinden op het Gebint t.h.v. nummer 65.

Ook in Oirschot staan twee Hyundai Kona’s ter beschikking. Deze staan in de Sint Jorisstraat op het parkeerterrein tegenover Zorgcentrum Sint Joris.

 Kosten van de deelauto
Er zijn vier verschillende lidmaatschappen, waarmee je kunt meedoen met dit deelinitiatief. Om te proberen is er een Intro abonnement zonder maandlasten maar met iets hogere rijkosten. Daarnaast zijn er drie vormen met maandlasten en lagere rijkosten. Je kiest gewoon wat het beste bij jou past. Kijk voor de abonnementsvormen op de site van OnzeAuto. Hier kun je ook berekenen wat voor jou de beste abonnementsvorm is.

Ben, of word, je lid van KempenEnergie? Dan krijg je gratis €25 rij tegoed om de deelauto’s uit te proberen.

Ook op andere plekken een auto delen?
KempenEnergie en OnzeAuto willen ook graag in andere dorpskernen binnen de vijf Kempengemeenten starten met elektrische deelauto’s. Wil je graag meedoen, geef je belangstelling dan aan per mail aan DeelAuto@KempenEnergie.nl. Er zijn ongeveer 7-10 deelnemers buurtgenoten nodig om een deelauto te kunnen plaatsen.

Meer informatie
Wil je op pad met één van de auto’s vanuit Oirschot of Eersel, kijk dan hier voor meer informatie.