Informatiebijeenkomst zonnedak in Westerhoven

Donderdag 31 oktober 2019
Locatie: Braambos 1, Westerhoven
Aanvang: 20.00 uur

 
 
De vereniging KempenEnergie gaat haar derde zonnedak realiseren. De zonnedaken van KempenEnergie zijn speciaal bedoeld voor inwoners van de Kempen die zelf geen geschikt dak voor zonnepanelen hebben. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn: te veel schaduw, te veel obstakels, te klein, een monument. Deze mensen kunnen toch zelf energie op gaan wekken door deel te nemen in een collectief zonnedak van KempenEnergie. Per paneel wordt er een bepaald bedrag ingelegd. De coöperatie ZonopdeKempen (een initiatief van KempenEnergie) legt van dat geld zonnepanelen op een gehuurd dak. Deelnemers krijgen op hun eigen stroomrekening energiebelasting terug en delen in de winst van de coöperatie. Zo krijgen ze een mooi rendement (ca 4%) op hun inleg en eigen groene stroom.
Na lang zoeken is aan de Braambos in Westerhoven een geschikt dak en een bereidwillige eigenaar gevonden. Op de showroom van een autobedrijf aan de Braambos in Westerhoven komen ongeveer 250 zonnepanelen te liggen waarbij de coöperatie gebruik maakt van de zogenaamde Postcoderoosregeling.
Tijdens de informatiebijeenkomst wordt uitgelegd hoe deze regeling in elkaar steekt, hoe de berekening van het rendement er uitziet en onder welke voorwaarden mensen mee kunnen doen. Een van de voorwaarden is, woonachtig zijn binnen de postcoderoos die gevormd wordt door Westerhoven, Riethoven, Bergeijk, Weebosch, Borkel en Schaft, Luyksgestel, Eersel, Hapert en Bladel.
Dit project biedt mensen die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen leggen een uitgelezen kans om toch over eigen duurzaam opgewekte elektriciteit te beschikken.
De planning is om het zonnedak in het vroege voorjaar van 2020 te realiseren. Na de bijeenkomst van 31 oktober start de officiële inschrijving.
Omdat we graag weten hoeveel stoelen en koffie we klaar moeten zetten, verzoeken we iedereen die wil komen, zich eerst te melden via ZonopdeKempen@KempenEnergie.nl.