Nieuws

Basiscursus Energie.

Wil je meer inzicht krijgen in hoe je energie kunt besparen en zelf duurzaam kunt opwekken, dan is de Basiscursus Energie wellicht iets voor jou. In 3 avonden krijg je een totaal overzicht van wat er allemaal mogelijk is en hoe je daarin keuzes kunt maken. Hoe je energie kunt besparen door goed te isoleren en door warmte terug te winnen. Welk isolatiematerialen wanneer toegepast kunnen worden. Hoe je efficiënt met energie om kunt gaan en welke vormen van duurzame energie er in een woning toegepast kunnen worden. Hoe een warmtepomp werkt en wat de voorwaarden zijn om deze verantwoord toe te passen. Waarom een woning naast goed geïsoleerd om goed geventileerd moet worden en welke technieken daar voor voorhanden zijn. Welke maatregelen in aanmerking komen voor subsidie en hoe die te verkrijgen zijn. Daarnaast inzicht in de fiscale regelingen en mogelijkheden om renteloos te lenen voor energiemaatregelen. Ook over zonnepanelen word je wegwijs gemaakt.

De Basiscursus Energie start dit voorjaar op woensdagavond 18 januari om 19.30 uur in het EnergieLAB van KempenEnergie aan de Industrieweg 23 in Hapert. De 2 vervolgavonden worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. De opgedane kennis kun je gebruiken om plannen te maken voor je eigen woning maar je kunt er ook anderen mee vooruit helpen. In dat laatste geval verwelkomt KempenEnergie je graag als Energiegids.
Aanmelden kan via info@kempenenergie.nl. Daar kun je ook met vragen terecht.

Tot slot

Wil je meer weten over de basiscursus Energie en kennismaken met onze energiegidsen? Kom dan eens praten op het EnergieLoket.